Nowy FLOROVIT płynny nawóz do bonsai 0,25l Zobacz większe

FLOROVIT płynny nawóz do bonsai 0,25l

Ostatnie egzemplarze!

Florovit nawóz do bonsai

Skoncentrowany nawóz mineralny przeznaczony do dokarmiania wszystkich rodzajów bonsai. Regularne stosowanie zapewnia prawidłowy wzrost i zdrowy wygląd roślin.

Sposób stosowania:

Rośliny należy nawozić 0,3% roztworem nawozu - 3 ml nawozu należy rozcieńczyć w 1 litrze wody. Otrzymanym roztworem podlewać rośliny od kwietnia do października. W zależności od wymagań uprawianego gatunku nawożenie prowadzić co 2, 4, lub 6 tygodni

Skład nawozu:

NAWÓZ WE Roztwór nawozowy NPK 5-5-5 z borem, miedzią, żelazem, manganem, molibdenem, cynkiem.

5,0% (N) azot całkowity; 4,6% (N) azot amidowy; 5,0% (P2O5) pięciotlenek fosforu rozpuszczalny w wodzie; 5,0% (K2O) tlenek potasu rozpuszczalny w wodzie; 0,02% (B) bor rozpuszczalny w wodzie; 0,002% (Cu) miedź rozpuszczalna w wodzie schelatowana przez EDTA; 0,02% (Fe) żelazo rozpuszczalne w wodzie schelatowane przez EDTA; 0,015% (Mn) mangan rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA; 0,002% (Mo) molibden rozpuszczalny w wodzie; 0,015% (Zn) cynk rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA. Akceptowalna stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 3–7.

Produkt zawiera substancje stanowiące prekursory materiałów wybuchowych podlegające regulacji. Nabycie, wprowadzanie, posiadanie lub stosowanie udostępnionego prekursora materiałów wybuchowych podlegającego regulacji przez przeciętnych użytkowników podlega obowiązkom w zakresie zgłaszania określonym w art. 9 rozporządzenia (UE) 2019/1148 w sprawie wprowadzania do obrotu i stosowania prekursorów materiałów wybuchowych, zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1907/2006 i uchylające rozporządzenie (UE) nr 98/2013. Z treścią rozporządzenia możesz zapoznać się pod następującym adresem: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:32019R1148