KONIE

Ostatnie egzemplarze!

BLATTIN ORIGINAL TERABB-E STANDARD 25 KG

Mieszanka pełnoporcjowa dla koni

Terabb-E Standard jest granulowaną paszą uzupełniającą, przeznaczoną dla koni lekko i średnio pracujących, rekreacyjnych oraz kucy. Nadaje się również dla źrebnych klaczy w pierwszej połowie ciąży i ogierów rozpłodowych poza okresem krycia. Terabb-E Standard dostarcza wszystkich niezbędnych składników pokarmowych i stanowi doskonałe uzupełnienie jednostronnego żywienia owsem.

Skarmianie Terabb-E Standard pozwala uniknąć deficytów witamin, składników mineralnych i białka, które często powstają przy klasycznym żywieniu paszami objętościowymi, szczególnie w latach z gorszą jakością siana. Zawartość drożdży w mieszance wspiera i stabilizuje naturalną florę bakteryjną jelita grubego oraz wzbogaca ją o witaminy z grupy B. Dodatek melasy zapewnia paszy smakowitość. Terabb-E Standard nie zawiera substancji powodujących nadpobudliwość koni.

Dawkowanie:
ze względu wysoki poziom mikroelementów Terabb-E należy mieszać z owsem w proporcji 2:1. Świeża, nie za zimna woda do picia powinna zawsze być do dyspozycji.

Opakowanie: worek 25 kg