NATURAL CROP SL 5 l biostymulator aminokwas Zobacz większe

NATURAL CROP SL 5 l biostymulator aminokwas

Koncentrat kompleksu 16 z 20 biogennych L-aminokwasów w specjalnie dobranych proporcjach. Powstaje w procesie hydrolizy enzymatycznej wyselekcjonowanego surowca – kolagenu. Idealnie się miesza z nawozami i produktami do zastosowań dolistnych. Wysoka koncentracja polipeptydów trwale zwilża powierzchnię liści. Produkt chętnie stosowany ze względu na atrakcyjny stosunek ceny dawki do efektu w każdym segmencie produkcji roślinnej.

NaturalCropSL- to enzymatyczny koncentrat 16 aminokwasów najważniejszych dla roślin. Powstaje w procesie hydrolizy enzymatycznej kolagenu, który umożliwia uzyskanie wysokiej koncentracji biologicznie aktywnych  polipeptydów, peptydów i aminokwasów. Systematycznie stosowany zwiększa produktywność roślin.

Skuteczne i wielofunkcyjne działanie NaturalCrop SL

Poprawia przyswajanie makro i mikroelementów:

• zawiera aminokwasy chelatujące
  • przyspiesza wnikanie Ca Mg Fe Mn Cu Zn B do tkanek roślinnych
  • Poprawia stan odżywiania roślin już po 6 godzinach
  • Zwiększa przyswajalność mikroelementów w niekorzystnym pH cieczy roboczej

Zwiększa efektywność zabiegów ochronnych

• Zapobiega występowaniu fitotoksyczności na roślinach w przypadku stosowania np. herbicydów powschodowych
  • Poprawia skutecznośc fungi i inektycydów

Biostymuluje i odżywia

• Wspiera budowę białka
  • Stymuluje regeneracje roślin